Ciasteczka francuskie z wiśniami

Krzysztof
Przepisy
19.02.2014 10:25
Ciasteczka francuskie z wiśniami

Przepis

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego,

1/3 kilograma wiśni,

1 biała czekolada

cukier puder

1 jajko

Sposób wykonania:

Wiśnie umyć i wydrylować. Ciasto francuskie podzielić na prostokąty jednakowej wielkości. Na jednej połowie każdego prostokąta ułożyć 2 lub 3 wiśnie i kostkę białej czekolady. Przykryć drugą połową, dokładnie sklejając krawędzie (najlepiej robić to widelcem).

Poduszeczki można posmarować roztrzepanym jajkiem - wtedy po upieczeniu będą się ładnie błyszczeć.

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut (aż poduszeczki ładnie się zarumienią). Studzić na kratce. Ostudzone posypać cukrem pudrem.

Smacznego!