Składniki: - 2 jajka - 3 łyżki lejącego miodu - 100 g roztopionego masła - 400 g mąki pszennej - 80 g cukru pudru - 1 łyżka kakao - 1 łyżka kawy inki - 1 łyżka domowej przyprawy do piernika - 1 łyżeczka sody - szczypta soli Ciasto rozwałkować na około 4 mm, podsypując mąka tylko tyle aby ciasto nie kleiło się do stolnicy. Małe, urocze ciasteczka, idealne na jednego chapsa :- ) Pierniczki możecie polukrować lub ozdobić polewą czekoladową. |Błyskawiczne mini-pierniczki| Przepis dla wszystkich, którzy jeszcze nie upiekli pierników :- ) Pierniczki piekłam je w formie mini – takie lubię najbardziej. Smacznego :- ) |Błyskawiczne mini-pierniczki| |Błyskawiczne mini-pierniczki| Ciasto jest dość klejące, jednak nie należy dodawać więcej maki ponieważ pierniczki wyjdą twarde.