IDEALNE ciasto na pierogi

Pati
Dania mączne
21.12.2016 12:49
IDEALNE ciasto na pierogi

Najwyższa więc pora, aby na blogu pojawił się przepis na idealne ciasto na pierogi. Dzięki temu możemy się nimi cieszyć przez dłuższy czas, a dodatkowo jeśli nie mamy czasu to jest to ekspresowe rozwiązanie na obiad. Składniki: 300 g mąki pszennej 2 jajka 125 ml gorącej wody około 20 g masła sól Mąkę przesiewamy, dodajemy sól. Kiedy już razem z mamą zabieramy się za pierogi to robimy je w hurtowych ilościach 🙂 , a drugą rozwałkowujemy na cienki placek, w razie potrzeby podsypując odrobiną mąki. Pierogi gotujemy w dużej ilości osolonej wody około 3 minuty od czasu ich wypłynięcia. Następnie przykrywamy je ściereczką i zostawiamy na 10 minut, aby odpoczęło. Jest bardzo uniwersalne, świetnie sprawdzi się zarówno do słodkiego jak i słonego farszu. Blat podsypujemy mąką i zagniatamy gładkie ciasto przez około 6-8 minut. Idealne ciasto na pierogi

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://patigotuje.pl/przepisypodstawowe/idealne-ciasto-na-pierogi/