Rolada orzechowa dla fanów orzechów

Agnieszka
Ciasta
21.12.2016 9:49
Rolada orzechowa dla fanów orzechów

Składniki: Ciasto kruche: - 300g mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 50g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 1 jajko - 3 łyżki mleka - 125g margaryny Nadzienie: - 200g orzechów laskowych mielonych - 50g cukru - 4 kropelki olejku migdałowego - 4 łyżki wody - 1 jajko - 1 białko Sposób przygotowania: - Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy, 1 jajko, 3 łyżki mleka i margarynę zagnieść na jednolitą masę. Orzechy, cukier, olejek, 1 jajko i 1 białko i wodę wymieszać mikserem. Dodatkowo: - 1 żółtko - 1 łyżka mleka - Ciasto rozwałkować dość cienko na prostokąt (około 25x30cm) najlepiej na papierze do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2016/12/rolada-orzechowa.html