Rosół

Anna
Zupy
20.12.2016 17:30
Rosół

Polecamy również przepis na krem z pomidorów Składniki: 1 korpus z kurczaka 2 udka z kurczaka 1,5 l wody 5 ziaren całego pieprzu 1 marchew 1 pietruszka Opis Rosół z kurczaka: Rosół z kurczaka to król wśród polskich zup oraz bada dla innych zup. Podajemy również z dodatkiem ugotowanej marchewki z rosołu, która kroimy w plasterki lub na mniejsze kawałki. Do garnka dodajemy również ziele angielskie, liście laurowe oraz ziarna czarnego pieprzu i solimy 1 płaską łyżeczkę. Powinien być aromatyczny, głęboki w smaku, nie za tłusty, ale też nie chudy, ma ładną barwę i musi być klarowny. Rosół podajemy gorący, z ugotowanym makaronem oraz posiekaną natką pietruszki. Rosół zostawiamy na małym gazie na kolejną godzinę. Kawałek selera 1 cebula 6 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe Natka pietruszki Sposób przygotowania: Na początku korpus oraz udka dokładnie myjemy. Jest sycący, rozgrzewający oraz idealny na przeziębienia i smutki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/rosol/