Jeśli macie ochotę na inne dania mięsne, to przepisy i pomysły znajdziecie w zakładce MIĘSA Składniki 500 g karkówki bez kości 1 mała główka kapusty 250 g pieczarek 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 1 cebula sól pieprz kmin rzymski słodka papryka 2 łyżki smalcu Kapustę drobno poszatkować, włożyć do garnka, dodać ziele angielskie, liść laurowy, kmin rzymski, sól, pieprz, paprykę słodką. Pieczarki pokroić w plastry i wymieszać z resztą kapusty po czym wyłożyć na mięso. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na smalcu z dwóch stron na rumiany kolor. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę drobno pokrojoną, a następnie wlać na mięso. Połowę kapusty wyłożyć na dno naczynia, a następnie przełożyć mięso.