Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe

Agata
Boże Narodzenie
20.12.2016 8:47
Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe

Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe 60 minut + czas oczekiwania Składniki: 150 g syropu klonowego 110 g masła 100 g cukru pudru 375 g mąki pszennej 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki soli Wykonanie: Po tym czasie z ciasta odrywamy kawałki ciasta i cienko wałkujemy na blacie oprószonym mąką. Z ciasta wykrawamy pierniczki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 10 minut, aż ciasteczka się lekko przyrumienią. W małym garnuszku podgrzewamy syrop klonowy, cukier i masło, do momentu aż składniki się rozpuszczą. Co tam dużo gadać, są boskie, zróbcie je sobie na święta !

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/12/pepparkakor-szwedzkie-pierniczki.html