Składniki: - 1 kg marchewki - 0,5 kg pietruszki - 2 cebule - 200 g kotletów sojowych - bulion lub kostka warzywna do namoczenia kotletów - 1 koncentrat pomidorowy 150 ml - 6 listków laurowych - kilka kulek ziela angielskiego - kilka łyżek mąki lub bułki tartej - opakowanie przyprawy do ryby - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka cukru - sól, pieprz Przygotowanie: - Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wegańska ryba po grecku z kotletów sojowych Wegańska ryba po grecku z kotletów sojowych - Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, posól i gotuj na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. - Usmażone kotlety ułóż warstwami w naczyniu na przemian z warzywami. - Gdy warzywa będą miękkie dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. - Smaż kotlety na gorącym oleju dociskając je np. widelcem.