Boczniaki w sosie musztardowo-kokosowym a'la śledzie

Justyna
Przekąski
19.12.2016 23:48
Boczniaki w sosie musztardowo-kokosowym a'la śledzie

octu - 4 łyżki musztardy - 10 łyżek mleka kokosowego - 1/2 cebuli - 1 łyżeczka cukru - 1/2 łyżeczka curry - 1/2 łyżeczki gorczycy - 2 łyżki + 1/2 szkl oleju do zalewy - sól, pieprz Przygotowanie: - Wlej wodę do garnka, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, sos sojowy, olej, imbir i nori. Boczniaki w sosie musztardowo-kokosowym ala śledzie Składniki: - 250 g boczniaków - 1 litr wody - 2 listki laurowe - kilka kulek ziela angielskiego - 3 arkusze nori - 1/2 łyżeczki imbiru - 2 łyżki sosu sojowego - 1/3 szkl. - W misce wymieszaj musztardę z mlekiem kokosowym i drobno pokrojoną cebulą. Boczniaki w sosie musztardowo-kokosowym ala śledzie - Gdy zalewa ostygnie trzymaj słoik w lodówce 1-4 dni. - Po ok. 5 minutach gotowania dodaj ocet i gotuj jeszcze 2 minuty. - Po tym czasie zdejmij zalewę z ognia i poczekaj aż lekko ostygnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wegujemy.pl/2016/12/boczniaki-w-sosie-musztardowo-kokosowym.html?m=1