Śledzie pod pierzynką

Małgorzata
Przekąski
19.12.2016 14:03
Śledzie pod pierzynką

Klasyczny przepis na śledzie z burakami :) SKŁADNIKI 5 solonych filetów śledziowych 1 duża cebula 4 ogórki konserwowe 3 średnie ziemniaki 3 buraczki 3 jajka majonez - według upodobań :) świeżo mielony pieprz koperek do przybrania śPRZYGOTOWANIE Śledzie moczymy w wodzie przez 2 godziny. W przezroczystym naczyniu układamy warstwami: 1. śledzie, cebulę, majonez, pieprz 2. ogórki, ziemniaki, majonez, pieprz 3. buraki, majonez, pieprz, jajka Sałatkę wstawiamy do lodówki - najlepiej na całą noc - by smaki się przegryzły :) Przed podaniem możemy ozdobić ją gałązkami koperku. sałatka ze śledziem, szuba, śledzie, śledzie pod pierzynką, śledzie z buraczkami, śledzie z burakami, warstwowa sałatka, Wigilia Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! poniedziałek, 21 grudnia 2015 Śledzie pod pierzynką Autor: Małgorzata Chyla o 07:01:00 Etykiety: sałatka śledziowa, sałatka warstwowa, sałatka ze śledziami, Buraki obieramy (w rękawiczkach :)) i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/12/sledzie-pod-pierzynka.html?m=0