Gulasz wołowy duszony w ciemnym piwie

Obiad
12.12.2016 22:08
Gulasz wołowy duszony w ciemnym piwie

Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami – tatar wołowy Możecie to zrobić za pomocą mąki (dodać do mąki ciepłego płynu, wymieszać i wlać całość do sosu) lub z wykorzystaniem kromki chleba (wystarczy ją drobno przesiewać i dodać do sosu). Można w trakcie dodać jeszcze odrobinę piwa, jeśli gulasz zrobi się zbyt gęsty. Jest to potrawa która doskonale przechowuje się w lodówce – nawet 1 tydzień. Do garnka lub bardzo wysokiej patelni/woka wlać olej i smażyć boczek aż stanie się chrupiący. Jeśli macie akurat mięso wieprzowe też możecie skorzystać z tego przepisu. Dodać zmielone ziele angielskie i tymianek, pokrojoną wołowinę i zamieszać aby składniki pokryły mięso.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/wolowina-duszona-w-ciemnym-piwie/