Aniołek

Wiesław
Ciasta
12.12.2016 16:37
Aniołek

Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: ciasto: - 2 jaja - 3 szklanki mąki - 1/2 szklanki śmietany 18% - 125 g margaryny - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 jajka - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka śmietany 18% - 2 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 200 g masła - 2 opakowania cukru waniliowego - wiórka kokosowe aniołek ciasta ciasta na święta ciasto aniołek kruche ciasto masa na śmietanie śmietana Kruche blaty przełożone masą z kwaśnej śmietany, idealne i rozpływające się w ustach następnego dnia, kiedy masa zmiękczy ciasto Gorącą masą przekładamy blaty (masa może wydawać się zbyt rzadka, ale taka powinna być), wierzch ciasta również smarujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto należy schłodzić w lodówce, najlepiej na całą noc, ponieważ blaty powinny zmięknąć. Następnie wlewamy masę jajeczną na gotujące się mleko i cały czas mieszamy oraz gotujemy do zgęstnięcia masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2015/11/anioek.html