Ślimaczki drożdżowe z kapustą i grzybami do barszczu

Katarzyna
Przekąski
11.12.2016 23:32
Ślimaczki drożdżowe z kapustą i grzybami do barszczu

Sól i gałka muszkatołowa do smaku Nadzienie: ½ kg kapusty ½ szklanki grzybów suszonych 1 cebula 2 łyżki tłuszczu 4 łyżki mąki 1 jajo Składniki na ciasto: 30 dag mąki 15 dag margaryny ½ szklanki śmietany 2 dag drożdży Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć, wymieszać z mąką, zrumienić i połączyć z ugotowaną, odciśniętą kapustą. Wyrobić ciasto, rozwałkować, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulon i pokroić w poprzek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/11/slimaczki-drozdzowe-z-kapusta-i.html