Składniki: ok. 1 kg filetu z indyka 100 g sera feta 8 suszonych pomidorów z zalewy 100 szynki parmeńskiej 2 ząbki czosnku sól, pieprz nadzienie szpinakowe: 1/2 opakowania mrożonego szpinaku w liściach (220 g) 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżka śmietanki 30% sól, pieprz Na jednym brzegu mięsa ułożyć pas szpinaku, obok suszone pomidory przecięte na pół oraz ser feta pokrojony w kostkę. Do natarcia mięsa można dodatkowo użyć 1-2 łyżek oleju z suszonych pomidorów. Wierzch posmarować 2 łyżkami oleju z pomidorów i obłożyć plastrami szynki zawijając je pod spód mięsa. Mięso przykryć drugim kawałkiem folii i roztłuc na grubość ok. 1 – 1,5 cm. Mięso wyjąć, odstawic na 10 minut i pokroić na porcje. Soczysta, krucha i delikatna rolada z indyka faszerowana wyrazistymi dodatkami – szpinakiem, serem feta i suszonym pomidorem. Czosnek zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez wyciskarkę i natrzeć mięso od wewnątrz. Bardzo efektowna i podzielna dlatego będzie doskonałą propozycją na niedzielny lub świąteczny obiad. Wrzucić szpinak (bez rozmrażania) i smażyć na średnim ogniu 10-12 minut. Tak przygotowaną roladę wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.