Zawijana tortilla z pesto bazyliowym – Składniki: 1 placek tortilli 2 większe plasterki ulubionej szynki ok. 3 łyżeczki pesto bazyliowego (można zrobić domowe lub użyć gotowego ze słoiczka) (zobacz przepis na domowe pesto: Pesto bazyliowe Zawijana tortilla z pesto bazyliowym – Wykonanie: Placek tortilli posmarować pesto bazyliowym. Tortilla z pesto bazyliowym to szybka i idealna przekąska na imprezę lub jako dodatek do drugiego śniadania w pracy lub szkole :) Całość ciasno zwinąć w rulonik, a następnie zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową i schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Dla lepszego efektu smakowego można gotową, zawiniętą tortillę (jeszcze przed krojeniem) podpiec chwilkę na grillu elektrycznym aż się zarumieni. Następnie rozwinąć folię, a tortillę pokroić na ok. 2-3cm paseczki, tak by powstały roladki.