Ciasto Prince Polo z brzoskwiniami i galaretką

Ewelina
Ciasta
10.12.2016 11:00
Ciasto Prince Polo z brzoskwiniami i galaretką

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka Ciasto PRINCE POLO z brzoskwiniami i galaretką Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g Masa: 1L śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń lub moreli (użyłam moreli) 4 wafelki Prince Polo XXL 2 opakowania fix do śmietany 2 galaretki truskawkowe Do ozdoby: trochę ubitej śmietanki 1-2 wafelki Prince Polo XXL Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160°C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180°C). 3. Białka ubić na sztywną pianę. 12. Ciasto PRINCE POLO z brzoskwiniami i galaretką podawać pokrojone na spore kwadraty, ozdobić je kleksami bitej śmietanki i pokrojonymi wafelkami, patrz film. Zapraszam na pyszne, szybkie w przygotowaniu ciasto prince polo z brzoskwiniami i galaretką. Wafelki mieszamy z ubitą śmietanką, brzoskwiniami lub morelami i kładziemy na biszkopcie. Ciągle ucierając mikserem, stopniowo dodawać cukier, cukier z wanilią, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Następnie papier i biszkopt włożyć z powrotem do blaszki (dzięki temu ciasto będzie się lepiej kroiło). 9. Brzoskwinie lub morele osączyć, zachowując syrop i pokroić je na kawałeczki. 5. Na jajeczną masę przesiać wcześniej przygotowaną mąkę i wymieszać delikatnie łyżką. Masę wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malacukierenka.pl/ciasto-prince-polo-z-brzoskwiniami-i-galaretka.html