Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulką

Kasia
Przekąski
09.12.2016 13:26
Śledzie z żurawiną i czerwoną cebulką

Składniki: 8 filetów śledziowych a la matjas, 6-7 łyżek suszonej żurawiny HELIO 2 średnie czerwone cebule, 2 goździki, 2 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, świeżo mielony pieprz, olej 6-7 łyżek suszonej żurawiny HELIO 2 średnie czerwone cebule, 2 goździki, 2 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, świeżo mielony pieprz, olej Przygotowanie: Wymoczone śledzie kroimy w kawałki i układamy w słoiku,na to trochę cebuli i żurawiny i rozgniecionych przypraw i posypujemy świeżo mielonym pieprzem i tak dalej układamy warstwami na przemian,na końcu zalewamy olejem,zamykamy słoik i wstawiamy do lodówki na minimum dobę,żeby się przegryzły! Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok 2-3 godzin,ja w trakcie moczenia zmieniam jeszcze raz wodę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/12/sledzie-z-zurawina-i-czerwona-cebulka.html