Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji - tylko 5 składników!

Helka
Ciasta
09.12.2016 13:27
Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji - tylko 5 składników!

Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – o zrobieniu sernika wiedeńskiego myślałam już od dłuższego czasu, więc jak tylko wpadł mi w oko na blogu Słodka strona, to wiedziałam, że czas najwyższy, by wreszcie go zrobić ;) Tak więc jeśli szukacie pomysłu na świąteczny sernik – prosty, klasyczny, bez zbędnych dodatków – to polecam właśnie Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji ;) Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – Składniki: 1 kg tłustego twarogu (3-krotnie mielonego) 300 g cukru zwykłego 8 jajek (klasa L) 200 g masła 1 opak. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w środku przy lekko uchylonych drzwiczkach na ok. godzinę. Twaróg zmielić trzykrotnie (chyba, że mamy sernik już gotowy – zmielony, to nie mielimy go dodatkowo). Sernik ten jest tradycyjnym sernikiem bez spodu, o delikatnej konsystencji, rozpływającej się w ustach. Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do 175 st. C , wstawić blaszkę z masą serową i piec przez ok. 60 -80 minut (do tzw. suchego patyczka).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneprzeboje.pl/2016/12/08/sernik-wiedenski-wg-siostry-anastazji/