Śledzie po kaszubsku

Katarzyna
Przekąski
09.12.2016 9:04
Śledzie po kaszubsku

Jeszcze się nie przegryzły, a już je podjadam :) SKŁADNIKI: 10 płatów śledziowych 200 ml oleju 3 średnie cebule 5 łyżek octu 10 % 1 łyżeczka cukru 80 g przecieru pomidorowego 3 liście laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gorczycy A jak to zrobić: Śledzie namoczyć w zimnej wodzie, na około 3-4 godziny, zmieniając wodę dwukrotnie. Filety ze śledzia odcedzić z wody, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać pozostałe składniki i gotować jeszcze około 5 minut wszystko mieszając, aby składniki dobrze się połączyły. Na moim Wigilijnym stole oprócz karpia, dorsza i pstrąga, dumnie prezentować będzie się również śledź.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.xn--kuchniawopaach-qnc.pl/2015/12/sledzie-po-kaszubsku.html