bardzo mile widziane :) Składniki: ciasto: - 200 g mąki - 100 g masła - 1 jajko - 1 łyżka śmietany - szczypta soli nadzienie: - pojedynczy filet z kurczaka - 300 g pieczarek - 150 ml śmietany 18% - 100 ml jogurtu naturalnego - 3 jajka - 100 g sera żółtego - cebula czerwona - 2 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - sól morska - pieprz czarny - ok 2 łyżki masła - szczypiorek i pomidorki do dekoracji Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na nie groch lub fasolę, aby ciasto podczas pieczenia się nie podniosło. Szybko wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok 30 minut (lub zamrażarki na 15). Tarty mają to do siebie, że są szybkie, pięknie wyglądają, można do nich włożyć na co tylko ma się ochotę i zawsze smakują świetnie. W tym czasie w miseczce mieszam śmietanę, jogurt, jajka i ser na gładką masę. Aż sama się dziwie, że tak banalne rozwiązanie jak pieczarki i kurczak dały taki efekt! Ps. lajki w prawym górnym rogu Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy posiekany czosnek i kurczaka pokrojonego w paski.