Kurczak (marynowany w solance) pieczony w garnku rzymskim

Agata
Obiad
04.12.2016 15:55
Kurczak (marynowany w solance) pieczony w garnku rzymskim

Czas przygotowania: 2 godziny + 12 godzin moczenia Składniki: 1 duży kurczak z wolnego wybiegu 60 g soli kamiennej Przyprawy (proporcje wg gustu): czerwona papryka słodka czerwona papryka ostra sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy czosnek granulowany kurkuma Wykonanie: I o tym właśnie będzie dzisiejszy wpis, oto kurczak pieczony (marynowany w solance) w garnku rzymskim. Jeśli do tej pory nie robiliście kurczaka, który uprzednio moczył się w solance, to koniecznie go w ten sposób przygotujcie. Kurczak (marynowany w solance) pieczony w garnku rzymskim Pieczony kurczak - wydawałoby się, że to takie proste i oczywiste: kurczaka przyprawiamy, pieczemy w piekarniku i gotowe. Oczywiście najlepiej, żeby był to kurczak z wolnego wybiegu czy zagrodowy, kupowany z zaufanego źródła. Kurczaka wkładamy do zimnej solanki, dociskamy talerzem, tak, aby kurczak był przykryty płynem. Garnek rzymski moczymy przez 30 minut w zimnej wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/12/kurczak-marynowany-w-solance-pieczony-w.html