Niby nie składnik, ale jednak rzecz istotna 😉 1,5 szklanki kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka – najlepiej roślinnego, do wyboru naturalny miód – 3 łyżki mleczko kokosowe – 400 gram (dajemy tylko tą twardą część a samo mleko pozostawiamy na noc w lodówce) wiórki kokosowe – pół szklanki to były składniki na krem. Teraz spód: masło orzechowe – 0,5 szklanki wiórki kokosowe – 3/4 szklanki płatki owsiane (górskie albo błyskawiczne ) – 1 szklanka miód – tyle, ile lubicie, ale też żeby spód się skleił Jeśli lubicie kokosowy smak i połączenie płatków owsianych z masłem orzechowym a do tego dbacie o linię to ten deser – jaglane rafaello fit – będzie dla Was idealną propozycją! Jaglane rafaello – z czym to się je? kwadratowa blaszka – nieduża. Jaglane rafaello – przygotowanie Wszystkie składniki na spód wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy. Trzeba ją wcześniej uprażyć a następnie wypłukać na przemian w gorącej i zimnej wodzie, żeby nie była gorzka.