Składniki500 ml śmietany 30 %250 g mascarpone3 czubate łyżki żelatynyduża puszka kajmakucukier według uznaniapuszka gruszek w syropiena biszkopt6 jajek1/2 szklanki cukru1 1/2 szklanki mąki1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakaoWykonanie:Z podanych składników upiec biszkopt najlepiej dzień wcześniej i przekroić go na 2 blaty. Szczerze mówiąc nie umiem robić tortów, ten zrobiłam ponieważ zostałam zmuszona, a przepis wybrałam dlatego że na samej górze znajduje się kajmak więc nie trzeba go jakoś specjalnie dekorować. Jeden blat włożyć do tortownicy wcześniej wyścielanej papierem do pieczenia, blat nawilżyć syropem z gruszek i posmarować cienką warstwą kajmaku. Masę wyłożyć do tortownicy na blat przykryć drugim, nawilżyć go syropem z gruszek.