Robiłam w formie o wymiarach 27 cm x 35 cm. Składniki: na biszkopt 5 jajek 0,5 szklanki mąki 1,5 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru na piankę 400 ml śmietany 30% 1 galaretka wiśniowa 1,5 łyżki cukru dodatkowo 2 galaretki wiśniowe wydrylowane wiśnie Masę na chwilę wstawić do lodówki gdy będzie już zastygała ale nadal będzie płynna wylać ją na biszkopt. Z okazji sezonu wiśniowego, zapraszam na ciasto które robiłam na totalnym spontanie dlatego wyszło super delikatne, a połączenie smaków jest obłędne. 2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: Z podanych składników upiec ciemny biszkopt, piec około 18 minut w 180 stopniach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://lubieessc.blogspot.com/2016/07/ciasto-wisniowo-kawowe.html