Domowy popcorn w 3 smakach - czekolada, papryka, masło z serem

Kasia
Przekąski
22.11.2016 20:16
Domowy popcorn w 3 smakach - czekolada, papryka, masło z serem

Wierzcie, że spalony cuchnie przez kilka godzin w całym mieszkaniu 🙁 Popcorn o smaku masła i sera masło starty ser cheddar Masło rozpuszczamy w rondelku, a po jego rozpuszczeniu dodajemy ser, aby się rozpuścił – polewamy całością popcorn, mieszamy i czekamy, aż ostygnie. Popcorn o smaku czekoladowym mleczna czekolada Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej – w garnku gotujemy wodę, kiedy zacznie parować stawiamy na nim szklaną miskę, wrzucamy do niej połamaną w mniejsze kawałki czekoladę. Zdaję sobie sprawę, że domowy popcorn odchodzi do lamusa, a jego miejsce zastępuje ten robiony w mikrofalówce, ale po co jeść chemię skoro można samemu przygotować wszystko od podstaw w krótkim czasie? Popcorn o smaku paprykowym mielona słodka papryka sól odrobina cukru pudru Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i posypujemy nimi popcorn – przez sitko. Rozgrzewamy w dużym garnku olej – nalewamy go tyle, aby przykrył dno na około 5 mm. Kiedy olej zacznie strzelać, wsypujemy na dno garnka ziarna kukurydzy – tak, aby pokryły całe dno. Wystarczy kilkanaście minut na przygotowanie popcornu w trzech smakach – od słonego, po słodki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniabazylii.pl/2016/06/domowy-popcorn-z-maslem-i-serem-papryka-i-czekolada-3-rodzaje/