MASA - 200 g masła - 2 żółtka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki mąki pszennej - 1 i 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki śmietanki 30 % - 4 łyżki cukru - 3 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka rumu PONCZ - 100 ml soku pomarańczowego - 50 ml rumu PONADTO - ok. 30 sztuk podłużnych biszkoptów - 3-4 łyżki konfitury malinowej - 4 łyżki płatków migdałowych Układamy drugą warstwę biszkoptów, nasączamy ponczem, nakładamy kleksy konfitury i przykrywamy drugą częścią kremu. Na koniec dodajemy sok z cytryny, a następnie rum. W tortownicy o średnicy 24cm na dnie ściśle układamy biszkopty. Na ciastkach i między nimi nakładamy konfiturę małymi kleksami. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi ciasto. Pozostałe mleko, kremówkę, żółtka, cukry i obie mąki miksujemy. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego :)