Składniki: Spód: 100g masła w temperaturze pokojowej 170g mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru trzcinowego 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% Masa serowa: 50g masła w temperaturze pokojowej 800g gotowego sera na sernik (wyciągnąć ser z lodówki na około 2 godziny przed pieczeniem) 160g cukru 4 jajka w temperaturze pokojowej 1 Pieczemy przez 1 godz. 20 minut (piekłam na najniższym poziomie piekarnika przez godzinę, potem 20 minut piekłam na środkowym). czubata łyżka mąki 250g gotowej masy krówkowej Polewa: 100g białej czekolady 150 g masy krówkowej Spód: Na spód w tortownicy na przemian dodajemy łyżką obie masy serowe. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik przy uchylonych drzwiczkach na około 30 minut. Polewa: Czekoladę łamiemy i razem z masą krówkową, roztapiamy na parze. Po wyjęciu z piekarnika nożem oddzielamy ciasto od brzegów tortownicy i sernik odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wszystkie składniki na spód przekładamy do miski i przez chwilę zagniatamy rękoma.