Pita meksykańska

Magdalena
Przekąski
15.11.2016 0:04
Pita meksykańska

Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godz. Po wyciągnięciu z lodówki ciasto dzielimy na 8 części. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godz. Po wyciągnięciu z lodówki ciasto dzielimy na 8 części. Składniki: Pita: - 1 i 2/3 szklanki mąki - 50 ml oliwy z oliwek - 1/3 szklanki wody - sól PITA MEKSYKAŃSKA Bardzo prosty przepis na chlebek ala pita dosłownie z 3 składników, bez użycia drożdży. Każdą część rozwałkowujemy na cienkie krążki o grubości 3 mm i średnicy ok. 13 cm. Każdą część rozwałkowujemy na cienkie krążki o grubości 3 mm i średnicy ok. 13 cm. Dodajemy oliwę z oliwek, wodę, sól i wyrabiamy ciasto, aż stanie się gładkie. Dodajemy oliwę z oliwek, wodę, sól i wyrabiamy ciasto, aż stanie się gładkie. Przykrywamy krążki z nadzieniem pozostałymi krążkami i zlepiamy starannie brzegi, dociskając widelcem. Przykrywamy krążki z nadzieniem pozostałymi krążkami i zlepiamy starannie brzegi, dociskając widelcem. Na środek połowy krążków wykładamy nadzienie, zostawiając wolne brzegi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2016/11/pita-meksykanska.html