Fit spaghetti w sosie z pieczonej papryki

Marta
Fit
13.11.2016 20:11
Fit spaghetti w sosie z pieczonej papryki

Dodajcie pełnoziarniste spaghetti i fit obiad podano :D Składniki: - 1/2 opakowania makaronu spaghetti - 6 sporych, czerwonych papryk - średnia cebula - główka czosnku - kilka plasterków wędliny dojrzewającej (u mnie wołowina) - 1-2 łyżki soku z cytryny (wg uznania) - kilka gałązek świeżej bazylii - dwie łyżki koncantratu pomidorowego - łyżka cukru - sól, pieprz, papryka wędzona, chilli - parmezan do posypania - oliwa z oliwek Warzywa powinny być miękkie, skórka papryk będzie czarna - bez obaw, nie oznacza to, ze miąższ też będzie spalony :) Upieczone warzywa studzimy, następnie obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka. Paprykę, cebulę i czosnek w całości układam na blasze i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30-40 minut. I żeby zjeść dobry makaron nie muszę wychodzić z domu ani na krok :) Uwielbiam makaron, nie wiem czy już o tym pisałam, ale NIGDY nie jadłam makaronu w restauracji. W tym czasie makaron gotujemy aldente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Ugotowany makaron przekładamy do dużego garnka, dodajemy sos z rondelka, mieszamy dokładnie i przekładamy na talerze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/11/spaghetti-w-sosie-z-pieczonej-papryki.html