Jeśli szukacie przepisów na obiad z kurczakiem, polecam Wam także: – szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym – sataye z kurczaka – kurczak na butelce piwa – pikantne skrzydełka z kurczaka – kurczak z kwiatami cukinii – przepis na kurczaka z KFC – kurczak z mozzarellą i suszonymi pomidorami – szaszłyki z kurczaka z suszonymi pomidorami – kotlet schabowy JAK USMAŻYĆ KURCZAKA PRZYGOTOWANIE: 15 minut + czas marynowania SKŁADNIKI: – pierś z kurczaka – 4 łyżki oliwy – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka pieprzu – 1 łyżeczka mielonej kolendry – olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Z oliwy oraz przypraw przygotujcie marynatę, którą następnie wetrzyjcie w pierś z kurczaka. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami W poniższym przepisie znajdziecie podstawowe rady dotyczące przygotowania piersi z kurczaka, pamiętajcie że możecie dowolnie skomponować zestaw przypraw do marynaty, oraz w podobny sposób usmażyć kurczaka nadzianego np suszonymi pomidorami czy szpinakiem. Smażcie pierś z kurczaka po 3-5 minut z każdej strony, dokładny czas zależy od wielkości piersi. Mój ostatni wybór który miał być strzałem w dziesiątkę, po niespełna roku używania zwyczajnie się zużył i ledwo zdejmuję z niego nawet jajka sadzone, które bezczelnie przywierają. Moją przygodę z nową patelnią rozpoczęłam od podstaw – idealnego usmażenia kurczaka. Pozwalają przygotowywać posiłki z minimalną ilością tłuszczu lub nawet go eliminować z wielu potraw. Pierś powinna być wyczyszczona z błonek i ewentualnych kostek, a jeśli jest duża przekrójcie ją wzdłuż na pół. Patelnia nawet stojąc na małym palniku nagrzewa się równomiernie cała, dzięki czemu nawet na brzegach możecie smażyć swoje dania. Skoro producent daje mi 25 lat gwarancji na równość dna, mogę zapomnieć o moich koszmarach z pofalowanymi patelniami (a bywały i takie). Na spotkanie moim wysokim wymaganiom w tym zakresie wyszedł sklep internetowy egustus.pl, który posiada w swojej ofercie patelnie Woll. Na 2 minuty przed zakończeniem smażenia piersi z drugiej strony, przykryjcie patelnię pokrywką, a następnie zostawcie ją jeszcze na 3 minuty po usmażeniu na cieplej patelni.