Mniam! Frittata ze szpinakiem i pieczarkami Składniki Dla dwóch osób: ok. 80g świeżego szpinaku, 4 pieczarki, kilka plastrów salami, 1 szklanka makaronu świderki, 1/2 szklanki żółtego sera, 5 jajek, oliwa do smażenia, sól, pieprz. Następnie kładziemy na wierzch plastry salami, zakrywamy patelnię pokrywką i czekamy aż omlet równomiernie się zapiecze. Gotową frittatę przekładamy na talerz, posypujemy odrobiną startego sera i dodajemy kilka listków szpinaku do ozdoby. Wygładzamy łyżką nasze składniki na patelni i zalewamy je jajkami z serem. Dobra na ciepło jak i na zimno. Na średniej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pieczarki. Idealnie nadaje się na śniadanie, obiad czy przekąskę. Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki. 🙂 Moja wersja będzie zawierać między innymi szpinak, pieczarki i salami. W dodatku można do niej wrzucić wszystko co lubimy, albo akurat mamy w lodówce.