2016 Sałatka z rukolą, mozzarellą i awokado Autor: Małgorzata Chyla o 09:56:00 Etykiety: awokado, fit, fit sałatka, mozzarella, odchudzanie, oliwki, orzechy, rukola, sałatka, sałatka z awokado, sałatka z mozzarellą, sałatka z oliwkami, sałatka z orzechami, sałatka z rukolą, zdrowe jedzenie Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Moc witamin, składników mineralnych i dobroczynnych kwasów omega :) SKŁADNIKI (na 4 porcje - 1 porcja - 280 kcal) 4 garście rukoli kulka mozzarelli (125 g) 250 g pomidorków koktajlowych 1 szt. awokado 90 g czarnych oliwek 50 g orzechów włoskich 1 łyżka oliwy z oliwek sok z cytryny świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Jeśli szukacie super noży do Waszej kuchni - zapraszam TU - KLIK! 1 porcja - 280 kcal - białka - 11,4 g - tłuszcze - 23 g - węglowodany - 6,7 g - błonnik - 3,75 g Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.