Oto kilka moich przepisów: – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – kotlet schabowy – młoda kapusta gicz cielęca w warzywach Przygotowanie: ok 1,5 h SKŁADNIKI: – 2 gicze cielęce – 1 średnia marchewka – 1 pietruszka – połowa selera – ew 1 laska selera naciowego – puszka pomidorów krojonych – 150 ml białego wytrawnego wina – 6 ząbków czosnku – 1 nieduża cebula – sól, pieprz – 2 łyżki oleju roślinnego – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 łyżeczka pieprzu cayenne – 1 łyżeczka suszonego oregano – łyżka świeżego rozmarynu drobno posiekanego Przygotowanie: Zacznijcie od przygotowania mięsa. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami – tatar wołowy Wtedy dodajcie pomidory z puszki a następnie doprawcie do smaku – solą, pieprzem, odrobiną pieprzu cayenne, oregano i świeżym rozmarynem. Moją gicz cielęcą w warzywach podałam w sosie z białego wina i pomidorów z warzywami 🙂 Piekarnik nagrzejcie do 190 st C, wstawcie gicze w żaroodporny naczyniu z przykrywką (jeśli jej ie macie zróbcie ją z folii aluminiowej, najlepiej dwóch jej warstw). Cebulę pokrójcie w sporą kostkę a czosnek w spore kawałki (2-3 kawałki z jednego ząbka). Z patelni odlejcie tuszcz po smażeniu giczy i dodajcie odrobinę oliwy z oliwek.