Pasta z soczewicy

Przekąski
07.11.2016 9:58
Pasta z soczewicy

Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z suszonymi pomidorami – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – hummus z soczewicą pasta z soczewicy PRZYGOTOWANIE: 1 minuta + czas gotowania soczewicy ILOŚĆ PORCJI: 4-6 SKŁADNIKI: – 1 szklanka ugotowanej soczewicy (nie istotny jest tu jej kolor) – 6-8 łyżek oliwy z oliwek + odrobina do polania – 2 ząbki czosnku – sok z 1 limonki – odrobina listków świeżej mięty PRZYGOTOWANIE: Do przygotowania pasty możecie samodzielnie ugotować soczewicę wg przepisu na opakowaniu, lub skorzystać z już ugotowanej w puszce. Zajrzyj też do: – pasta z soczewicy – pasta z kurczaka – BABA GANOUSH – pasta z wędzonych szprotek – pasta z łososia wędzonego – pasta z suszonymi pomidorami – pasta z makreli – pasta z zielonych oliwek – pasta jajeczna – pasta z papryką marynowaną – pasta z paluszków krabowych – pasta łososiowa z gruszką Jeśli nie przepadacie za hummusem bo jest mdły zachęcam Was własnie do zrobienia tego z mojego przepisu – daję gwarancję że będzie smakował, dodatek czosnku i limonki idealnie podkręca jego smak 🙂 Pasta z soczewicy na pewno okaże się odkryciem dla wielu z Was 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/pasta-z-soczewicy/