Flaki wołowe na aromatycznym rosole

Anna
Zupy
02.11.2016 15:13
Flaki wołowe na aromatycznym rosole

Składniki: - 2 kg mrożonych,surowych ale pociętych flaczków - cały kurczak - 80 dag mięsa wołowego - 2 duże marchewki - 1 duża pietruszka - kawałek selera - 1 cebula - 4-5 liści laurowych - 7-8 kulek ziela angielskiego - gałka muszkatołowa - imbir - sól,pieprz - papryka ostra i słodka - majeranek Umytego kurczaka i mięso wołowe wsadzić w całości do dużego gara i zagotować. Można użyć gotowej przyprawy do flaków,ale zapewniam Was,że jeśli użyjecie świeżego imbiru,gałki oraz pozostałe przyprawy wymienione przeze mnie flaki będą bardzo aromatyczne i pyszne. U mnie zawsze jest dużo majeranku,wprost go uwielbiamy...flaczki lubią gdy jest dosyć pikantnie,ale uważajcie - jeśli gotujecie dla siebie i najbliższych przyprawić możecie pod siebie. Mięso kurczaka oraz wołowe kroimy w paseczki,warzywa ścieram na grubej tarce i wrzucam pod koniec gotowania.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/11/flaki-woowe-na-aromatycznym-rosole.html