Biszkopt z jabłkami - wersja odwracana

Ciasta
02.11.2016 11:35
Biszkopt z jabłkami - wersja odwracana

Polecam Wam także inne przepisy na ciasta z owocami: – jogurtowe mufiny z borówkami – placek ze śliwkami – sernik z porzeczkami – biszkopt z truskawkami – biszkopt z rabarbarem – szarlotka na kruchym cieście – ciasto czekoladowe z gruszkami – sernik z jagodami – prosta szarlotka Przygotowanie: ok 60 minut Składniki: – 4 jajka – pół szklanki mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 3/4 szklanki cukru pudru – duże opakowanie cukru waniliowego – łyżeczka cynamonu – 2-3 jabłka (w zależności od ich wielkości) Przygotowanie: Zanim zaczniecie przygotowania, nastawcie piekarnik na 180 st. Po upieczeniu dajcie ciastu chwilę wystygnąć, a następnie wyjmijcie ciasto i odwróćcie go, tak aby jabłka znalazły się w górnej części. Mam dla Was przepis idealny kiedy macie jabłka i zastanawiacie się nad upieczeniem szybkie i prostego ciasta. Wyłóżcie jabłka na spód, podsypując je połową cukru waniliowego i całym cynamonem. wystarczy odwrócić całość po upieczeniu i jabłka mamy zawsze tam gdzie być powinny 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/biszkopt-z-jablkami/