Brownie maksymalnie czekoladowe

Katarzyna
Ciasta
02.11.2016 11:04
Brownie maksymalnie czekoladowe

Składniki: opcjonalnie: Wykonanie: 4 czekolady gorzkie min. 60% kakao (ok. 80 gram każda)1 kostka masła1 szklanka mąki1 i 1/3 szklanki cukru3 jajkaszczypta solikwaśna konfitura, ja użyłam wiśnie ( Naturalnie Owocowe- Stovit Masło roztopić na małym ogniu, dodając 3 czekolady podzielone na kostki (ciągle mieszając). Mam wrażenie, że brownie stało się popularne w naszym kraju dzięki zachodnim kawiarniom, które utworzyły swoje placówki w Polsce. Jest tak słodkie, że zawsze podaje je w towarzystwie kwaśnych owoców, dla przełamania tej słodyczy. W międzyczasie utrzeć cukry z jajkami, dodać roztopioną czekoladę z masłem, szczyptę soli i mąkę. Dodatkowo dodałam do ciasta wiśnie marki Stovit (ułożyłam równomiernie w rzędach 6x5, następnie posypałam czekoladą i dopiero wstawiłam do pieczenia). Ponoć Pani Brown, bibliotekarka z USA zapomniała dodać proszku do pieczenia do swojego ciasta czekoladowego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/11/brownie-maksymalnie-czekoladowe.html