Polędwica wieprzowa duszona z cukinią i szparagami

Anna
Obiad
08.06.2017 17:16
Polędwica wieprzowa duszona z cukinią i szparagami

Składniki: - polędwica wieprzowa ok 50 dag - pęczek szparagów - 1,5 cukinii - 1 duża cebula - sól,pieprz,papryka ostra,czosnek - 1 łyżka śmietanki 30% Szparagi umyć,odciąć zdrewniałe końcówki i pociąć na kilkucentymetrowe paski ( najlepiej na 3 części). Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu,obsmażyć plasterki polędwicy po 5 minut z każdej strony,wrzucić cebulę,chwilę dusić na niewielkim ogniu,następnie dorzucić cukinię i szparagi- dusić,aż uzyskamy pożądaną miękkość warzyw. Polędwiczki podałam z niepaloną kaszą gryczaną ugotowaną na sypko - najlepszy i najpyszniejszy zestaw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/06/poledwica-wieprzowa-duszona-z-cukinia-i.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna