Ślimaczki z kapustą kiszoną i ciastem francuskim

Kasia
Przekąski
02.11.2016 12:34
Ślimaczki z kapustą kiszoną i ciastem francuskim

Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego, - 500g kiszonej kapusty - duża cebula - kostka rosołowa, - kminek,majeranek,sól pieprz, - czarnuszka do posypania wierzchu - olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę odcisnąć, obgotować w wodzie z kostką rosołową(lub bulionie), Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić w rondelku,dodać kapustę,przyprawy i smażyć przez ok 10-15 min żeby nabrało smaku. Ciasto francuskie rozwinąć,wyłożyć na nie kapustę na całej powierzchni i zwinąć jak roladę,pokroić na ok 1,5 cm kawałki i ułożyć na papierze do pieczenia,posypać czarnuszką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/11/slimaczki-z-kapusta-kiszona-i-ciastem.html