Głównie przy Was. Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 1 mała czerwona papryka 1 mała żółta papryka parę liści bazylii 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżeczka octu z białego wina 1 ząbek czosnku sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2-3 porcje) Po upieczeniu, wkładamy ją na 15 minut do woreczka foliowego, po tym czasie ściągamy z niej skórkę i kroimy w większą kostkę. Paprykę kroimy na pół, pozbywamy się pestek, lekko skrapiamy olejem i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach – musi być lekko przypalona i miękka. Przepis na kuskus z papryką jest właśnie z niej. Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem 0,5 cm ponad kaszę, przykrywamy talerzem i odstawiamy na 15 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/kuskus-z-pieczona-papryka-i-bazylia/