BANANOWY OMLET Z CZERWONEJ SOCZEWICY

Fit
31.10.2016 20:33
BANANOWY OMLET Z CZERWONEJ SOCZEWICY

BANANOWY OMLET Z CZERWONEJ SOCZEWICY /przepis autorski/ /1 porcja/ 100 g ugotowanej czerwonej soczewicy 35 g mąki gryczanej (może być inna) 5 g bio sproszkowanych wodorostów kelp 5 g bio korzenia yaconu w proszku szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej pół dużego banana łyżeczka cukru z kwiatu kokosa 2 jajka 1/2 płaskiej łyżeczki kamienia winnego lub proszku do pieczenia + poziomki (lub inne owoce) bio syrop z yaconu melon kantalupa PRZEPIS / RECIPE => BANANA RED LENTIL OMELETTE / 1 serving / 100 g cooked red lentils 35 g buckwheat flour 5 g powdered kelp seaweed 5 g yacon root powder pinch of salt 1 teaspoon vanilla paste half a large banana 1 Kelp jest z kolei wodorostem bogatym w zestaw minerałów, który spotykany jest w wodach morskich. Syrop z yaconu to środek słodzący pozyskiwany z bulwiastych korzeni roślin pochodzących z Andów. Najwięcej w nim jest jednak jodu, pomocnego osobom z niedoczynnością tarczycy. Podawać od razu po zdjęciu z patelni z ulubionymi dodatkami. Smacznego! *** Yacon jak i wodorosty możecie kupić w sklepie internetowym z ekologiczną żywnością Dziś w moim śniadaniu trochę ciekawych i jak zawsze w 100% zdrowych produktów. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę, która powinna być puszysta i gęstsza niż na naleśniki. W związku z tym mogą być spożywane przez diabetyków. Zawiera witaminy A, z grupy B, C, D, E, K, minerały: żelazo, fluor, cynk, miedź, bor, molibden, siarkę, brom, fosfor, wapń, potas, magnez oraz selen. Syrop w smaku przypomina karmelizowany cukier, jednak jest od niego o wiele zdrowszy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://poraneknaslodko.blogspot.com/2016/08/omlet-z-czerwonej-soczewicy-i-yacon.html