Sznycel z kurczaka

Anna
Obiad
28.10.2016 16:52
Sznycel z kurczaka

Do tej potrawy jako dodatek możemy polecić również przepisy na sałatki Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 jajko 1 łyżka mleka 1/2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki, przyprawy do kurczaka Szczypta soli czosnkowej Opis sznycel z kurczaka: Sznycel z kurczaka to bardzo prosty i szybki przepis na smaczny obiad. Zapraszam na przepis na sznycel z kurczaka ze staropolskim akcentem. Pierś z kurczaka dzielimy na 4 porcje. Można wykonać go w wielu wariantach na przykład z ananasem i serem lub pieczarkami. Kawałki kurczaka maczamy na przemian w jajku oraz bułce tartej. Sposób przygotowania: Do małej miseczki dodajemy zioła prowansalskie, słodka paprykę, przyprawę do kurczaka, szczyptę soli czosnkowej, ocet balsamiczny oraz miód.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/sznycel-z-kurczaka/