Opis Mielone z indyka z warzywami Mielone z indyka z warzywami – bo fit dieta wcale nie musi być nudna. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 4 łyżki kaszy kuskus Natka pietruszki Sól, pieprz 4 ząbki czosnku 1 jajko 1 cukinia 1 Do dużej miski dodajemy mięso mielone, ostudzoną kaszę, posiekaną pietruszkę, startą na dużych oczkach cukinię, posiekany szczypiorek, jajko, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. To danie pochodzi z kuchni tureckiej dlatego polecamy wam właśnie przepisy kuchni tureckiej. Sposób przygotowania: Kaszę kuskus wsypujemy do kubka, zawalamy osolonym wrzątkiem, tak aby zakrywał kaszę powyżej 1 cm. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy w nagrzanym piekarniku (200 stopni) przez 10-15 minut.