Jeżeli zaczęłaś się odchudzać i odstawiłaś wszelkie przekąski typu chipsy, orzeszki, paluszki itp. to na pewno czasami nie możesz odpędzić myśli żeby coś pochrupać. Przygotuj sobie dietetyczne chipsy z jabłek! Wystarczy dokładnie umyć jabłka, pokroić na ćwiartki, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w plasterki (najlepiej ok 3 mm). Następnie wyłóż papierem do pieczenia blachę i rozłóż jabłka tak by na siebie nie nachodziły. Piekarnik ustaw na termoobieg na ok 50°C. Suszenie jabłek w piekarniku potrwa kilka godzin (3-4). Sprawdzaj co jakiś czas jak smakują jabłkowe chipsy. Im dłużej będziesz je trzymać w piekarniku tym będą bardziej wysuszone. Jeżeli Ci nie posmakują takie chipsy to następnym razem przed włożeniem ich do piekarnika posyp je np. cynamonem lub inną przyprawą.