Co zatem musimy kupić? mąka kokosowa – 30 gram mąka ryżowa – 20 gram 2 całe jaja 80 ml, mleka migdałowego – ale jak dacie zwykłe odtłuszczone, to też będzie ok 2 średnie marchewki pół łyżeczki soku z cytryny (grube oczka) łyżeczka starej skórki cytrynowej (drobne oczka) pół łyżeczki proszku do pieczenia ksylitol – 2 łyżki, ja dałam cukier kokosowy ale można użyć jakiegokolwiek słodzika Lista składników jest dość długa, ale warto się o nie wszystkie postarać, bo smak ciasta jest obłędny.. Przepięknie się prezentuje, jest wystarczająco słodkie a dodatkowo też wilgotne – nie lubię suchych ciast. Najpierw ucieramy jaja ze słodzikiem – widelcem, bez zabawy w mikser. Ciasto marchewkowo cytrynowe – czego nam potrzeba? Dorzucamy do jaj razem z mąkami, proszkiem do pieczenia, mlekiem, sokiem z cytryny, startą skórką.