Kurczak w porach

Basia
Obiad
19.10.2016 9:09
Kurczak w porach

Składniki: Sposób przygotowania: - 4 pojedyncze piersi z kurczaka - 2 pory - pęczek dymki - szklanka bulionu - 1/2 szklanki śmietany kremówki - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia Cebulę dymkę i szczypiorek drobno siekamy. Spotkałam się z wersją zapiekaną w piekarniku. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: ok. 45 min. Kurczaka w porach robiłam już kilka razy. Dlatego danie to podaję zawsze w towarzystwie ryżu. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być z wierzchu surowe. Pod koniec smażenia posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Mięso jest bardzo soczyste a por nadaje fajnej ostrości tej potrawie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/10/kurczak-w-porach.html