Jeśli mam ochotę na karkówkę w delikatniejszej w smaku wersji to wolę przyrządzić karkówkę z pieczarkami . Składniki: Sposób przygotowania: - 1 kg karkówki - 0,5 kg pieczarek - 2 duże cebule - ok. 5 ogórków konserwowych - 6 łyżek ketchupu - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia Karkówkę lekko rozbijamy tłuczkiem. Jako, że jestem zwolenniczką kwaśnych smaków to u mnie na stole często gości karkówka z kiszoną kapustą . Tym razem postanowiłam zrobić mięso w połączeniu z ogórkami konserwowymi. Pieczemy pod przykryciem przez 1-1,30 h w 200 stopniach C. Cebulę i pieczarki podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują z nadmiaru wody. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 2 h Pieczarki kroimy w plasterki.