szybki makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Marta
Makarony
18.10.2016 21:20
szybki makaron ze szpinakiem i gorgonzolą

Składniki: - 1/2 opakowania makaronu fusilli - 200 g opakowania mrożonego szpinaku - 1 średnia cebula - 4 ząbki czosnku - 150 g gorgonzoli - 100 ml śmietanki 30% - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - łyżka masła Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Masło rozgrzewam na patelni, wrzucam posiekaną cebulkę i czosnek, smażę aż cebula się zeszkli. Dodaję szpinak, przykrywam patelnię i czekam aż się rozmrozi. Gdy szpinak będzie już rozmrożony zdejmuję pokrywkę i smażę aż cała woda odparuje. Cały czas mieszając czekam aż się rozpuści. Ugotowany makaron dodaję na patelnię i dokładnie łączę z sosem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/10/szybki-makaron-ze-szpinakiem-i.html