Śnieżny puch

Elżbieta
Ciasta
15.10.2016 22:15
Śnieżny puch

Spód: - 2 opakowania herbatników Masa: - 0,5 kg zmielonego białego sera - 3 łyżki cukru pudru - 2 Śnieżki - 1 szklanka mleka - 2 galaretki cytrynowe - 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: - 6 łyżek wiórek kokosowych - 1 łyżka masła - 1 łyżka cukru Na dnie blaszki układamy herbatniki. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Śnieżki ubijamy z mlekiem, aż uzyskamy gęstą, puszystą bitą śmietanę. Aby przygotować posypkę kokosową masło roztapiamy w rondelku, dodajemy cukier i wiórki kokosowe. (blaszka 24 cm x 24 cm) Jednak postanowiłam go zamieścić, ponieważ Śnieżny puch jest zachwycająco smaczny. Do ubitej Śnieżki dodajemy cukier puder oraz ser. Cały czas mieszamy, aby kokos się nie przypalił.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pysznoscislodkosci.blogspot.com/2016/10/sniezny-puch.html