Składniki: ciasto: 3 żółtka 25 dag mąki ok. 2/3 szklanka jogurtu 1/3 szklanki mleka do rozrobienia drożdży 2,5 dag drożdży 3-4 łyżki cukru 2 łyżki masła roztopionego masa: 20 łyżek sezamu mielonego 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie jogurtu naturalnego Sezam wymieszać z cukrem pudrem i śmietanką, tak aby powstała jednolita masa. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy rozbełtane żółtka z pozostałą częścią cukru.dodajemy jogurt w temperaturze pokojowej .wyrabiamy ciasto najlepiej ręką do uzyskania jednolitej masy.. Postanowiłam coś zrobić z tymi produktami..a że lubię ciasto drożdżowe postanowiłam wykorzystać jako nadzienie do strucli .. Ze względu na to ze po czwartkowym szaleństwie z pączkami pozostało mi sporo marmulady jak również sezamu.. po każdym zawinięciu utworzyć rulon z marmulady Ciasto ułożyć w foremce, odstawić do wyrośnięcia. Na końcu dodajemy roztopione masło lekko przestudzone i wyrabiamy aż do całkowitego połączenia z ciastem..